New Zealand – Aoteaora

“Den lange hvite skyens land”

I 2006 studerte jeg og Raymond på New Zealand – og for et FANTASTISK land! Tenkte jeg skulle dele noen bilder og litt informasjon om dette anderledeslandet med dere:

Alt er opp-ned:

 • Det er 10-12 timer tidforskjell til Norge (sommertid/vintertid)
 • Når det er sommer i Norge er det vinter på NZ
 • Vannet renner ned motsatt vei i vasken
 • “Nærmeste” naboer er Austrailia (3-4 timer med fly!), Antarktis og øyene Fiji, Ny Caledonia og Tonga!

NZ består av to hovedøyer: Nord-Øya og Sør-Øya. Vi bodde som sagt i Auckland på Nord-Øya, og studerte på University of Auckland. Innimellom oppgaveskriving og utallige fremlegg på skolen, fikk vi mye tid til å reise rundt. Lonely Planet kåret faktisk New Zealand til verdens beste backpacker-land i 2010! Og jeg kan skrive under på at dette stemmer! Makan til hjelpsomme, utadvendte og genuint interesserte folk skal du lete lenge etter!

I og med at vi var studenter på studentbudsjett ble det stort sett backpacker-løsninger når vi var ute på tur. Det som gjør det så utrolig enkelt å være turist på NZ er alle de godt etablerte turistbyråene. Du finner et turistbyrå absolutt overalt, og servicen du får der er helt eksepsjonell. Hvis du ikke finner bussholderplassen tilbyr de seg å kjøre deg dit, vil du på fjelltur er det satt opp transport til starten på turstien… osv osv…

Nord-Øya

Auckland

Da vi kom til Auckland bodde vi på hotell den første uken mens vi lette etter en leilighet vi kunne leie. Jeg husker godt da vi kontaktet en utleier som hadde en annonse i lokalavisen: han kom å hentet oss på hotellet med bilen sin, viste oss rundt i hele byen, og tilbød oss middag sammen med familien sin – og det selv om vi tidlig sa at det ikke var aktuelt å leie leilighet så langt unna sentrum! Makan til gjestfrihet! Vi fant oss til slutt en leilighet gjennom et utleiefirma. Her bodde vi:

Auckland 2006

Auckland 2006

Waiheke Island

Da vi fikk storveis Norgesbesøk av Per Kristian og Therese, tok vi oss en helgatur til Waiheke Islands. Øyen ligger ca 30 min med båt fra Auckland. Her besøkte vi en vingård, prøvesmakte vin og koset oss i finværet. Det er kjempeflotte strender der, og som dere ser oppstod det en liten “bro-mance”… 🙂

Waiheke Island: Vin & Romanser

 

Sør-Øya

Vi var på to lange turer på Sør-Øya, og besøkte da plasser som Queenstown, Kaikoura, Dunedin, Christchurch, Ivercargill og Stewart Island.. Vi var også på en 5-dagers fjelltur i Ringenes Herre-land sammen med Endre og Olaug. I motsetning til Australia er det ingen farlige dyr der ….phhheww…..

Stewart Island

En av de mest spesielle plassen vi besøkte var definitivt Stewart Island. Dette er en øy som ligger helt ute på sydspissen av Sør-Øya. Her bodde vi på en liten B&B, drevet av Joe and Andy. Joe viste seg å være en suveren Vikingefantast! Farfaren til Joe kom fra Norge, og siden han var liten har han vært lidenskapelig opptatt av de norske vikingene. Inne i det bittelille huset hadde de et vegg-til-tak-bibliotek, og dere kan jo tenke dere hvor mange vikingebøker de hadde der! På en av sykkelturene vi tok på øya fant vi også en kirkegård der det var mange norske gravstøtter med norske flagg på. Mange sjømenn fra Norge har vært innom Steweart Island på sin ferd over Stillehavet. Annet enn norske gravstøtter møtte vi også på ville papegøyer!

Stewart Island 2006

5 år siden sist?

-Da er det jammen meg på tide å ta seg en tur til NZ igjen!

Er det et land jeg gjerne skulle besøkt igjen, er det New Zealand. Det krever litt planlegging i og med at du tross alt må reise halve jorda rundt, og siden årstidene er snudd på hodet, er det kanskje best å reise dit når det er vinter i Norge. Fortsatt er det folk vi studerte med som bor i Auckland. Det hadde vært utrolig gøy å sett dem igjen!

Noen som vi bli med oss halveis rundt kloden?

Dette er bare et bittelite utdrag av hva vi gjorde og opplevde på NZ – planen er å oppdaterer siden med mer godbiter etter hvert.  Jeg kommer også til å skrive litt om det å studere i utlandet.

Ønsker dere ei riktig god helg!

– Line

 

 

 

 

7 Responses to “New Zealand – Aoteaora

 • Utrolig spennende å følge med på bloggen din. Visste ikke at det bodde en så flink forteller spire i deg.

  • Tusen takk for koselig kommentar!
   Må vri nøtta for å huske på ting vi gjorde for så mange år siden, men det er veldig kjekt å dele gode minner med dere 🙂

 • Du e så flinke å fortelje det skal vere sikkert… nesten som eg har vore på NZ en liten tur ej no 🙂

  • 1000 takk! Kjekt med en liten “helgatur” til NZ!

 • Så fint å lese og se…du forteller og deler på en måte som gjør at en får lyst til å reise!

  Jo,da Kirsti…mora har visst om fortellerspiren ja:)

  Gleder meg til å lese mer!

  • TakkTakk!! Skal skrive mer om ikke så lenge!

Trackbacks & Pings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *