Ut på tur – med bonuspoeng på lur?

Ja takk til gratis flyturer, oppgarderinger og køfri innsjekking!

Det ligger mange uante muligheter i de utallige fordelsprogrammene som hotellkjeder, flyselskap og bilutleiefirma m.m tilbyr. Jeg har vært alt for sløv til å benytte meg av dette – inntill nå nylig! For hvem vil vel ikke takke ja til å få noen ekstra goder for pengene en bruker på ferieturen?

Det lønner seg faktisk å holde seg til et utvalg av selskap:

SAS EuroBonus

De fleste kjenner til SAS Bonuspoeng, men er vi flinke nok til å huske på å registrere flyturene våre? Det kan faktisk være masse å hente på å gjøre det! Spesielt hvis du flyr langt og ofte. Og ikke fortvil – det går an å registrere turene etter at du har kommet hjem. SAS tilbyr også kredittkort gjennom American Express, og ved bruk av det kortet tjener du opp bonuspoeng på alle kjøp. Som gammel bankdame skal jeg være litt forsiktig med å anbefale kredittkort generelt, men ved fornuftig bruk, er dette kortet absolutt et godt alternativ i kredittkortverdenen. Etter hvert som du stiger i gradene på EuroBonus-Stigen, får du tilgang på lounger på flyplassene og mange andre praktiske goder.

Det er ganske så kjekt å slenge seg nedpå en god sofa, med tilgang til gratis snacks og drinker, når du skal vente lenge på flyplassen. Kanskje trenger du en pause fra reisefølget også ? 😉

Bonuspoengene du tjener opp underveis kan du for eksempel bruke til å bestille gratisturer på flygninger, oppgradere fra Economy til Business og få gratis hotellovernattinger.

For mer informasjon om EuroBonus, trykk HER

Icelandair

For dere som tenker på å ta en tur til USA eller Canada, kan jeg trygt anbefale flyselskapet Icelandair. Icelandair har hub/hovedbase på Island, og flyr til mange destinasjoner i USA/Canada. Vi har brukt dem flere ganger de siste årene. Det som er så bra med dem er at du kan kjøpe billetter på det de kaller Saga Class. Dette er en slag mellomting mellom Economy og Business. Og best av alt: Det koster ikke skjorta! Bestiller du i god tid er prisen slettes ikke så værst. Eksempelvis betalte vi ca 22.000,- for Saga Class-billetter for 2 personer tur/retur Oslo- Canada i år. Det er alltid mellomlanding på Island.  Vi hadde da tilgang på lounge på Keflavik flyplass. Hvis du vil ha et par dager på Island kan du også fint legge inn det i turplanen!

For mer informasjon om Icelandair, trykk HER

Avis Preferred

Vi leier ofte bil når vi er ute å farter. I 2011 kjørte vi rundt på Nova Scotia-halvøya i Canada, og i år hadde vi leiebil i Montreal/Quebec og Lake Placid/Saratoga Springs. Anbefaler sterkt å ta med GPS i avtalen – for å unngå høy temperatur i forsetet og mulige samlivsbrudd!

Vi har bestemt oss for å bruke Avis, og har derfor ordnet oss Avis Preferred -kort. Dersom det er tilgjengelige oppgraderinger for du tilbud om det, og du slipper å vente i kø på flyplassen for å hente ut bilen. Vi fikk faktisk avslag på prisen da vi måtte vente litt på bilnøklene på flyplassen i Saratoga Springs i sommer.

Jeg er registrert som Fru Line Grønvoll på mitt kort 🙂

For mer informasjon om Avis Preferred, trykk HER

Hilton Honors

Det er drøssevis av hotellkjeder både her hjemme og ute i verden, og det er tilsvarende mange fordelsprogram. Av hotellkjeder har vi landet på Hilton, og det av den enkle grunn at de har hoteller stort sett over alt (bortsett fra i Norge da), de alltid har gode flyplasshotell og at standaren generelt er god.

Ofte er det veldig gode restauranter tilknyttet hotellene. Sommerens beste biff spiste vi i kjellerrestauranten på Hilton Downtown Hotel Toronto….mmmmmm……

Også Hilton har fordelsprogram: Hilton Honors. Du registrer deg enkelt på nettsiden deres. I Toronto hadde vi tilgang på executive loungen med gratis frokost (frokost er sjeldent inkludert i prisen i USA), gratis kveldssnacks/soft drinks og tilbud om å oppgradere rommet til en meget hyggelig pris.

For mer informasjon om Hilton Honors trykk HER

Relais & Chateaux

Dette er ikke en typisk hotellkjede, men heller en hotellallianse som dyrker det unike. Hvert hotell er noe for seg selv, og beliggenheten til de utvalgte hotellene er nøye utvalgt. Det er også restauranter som er tilknyttet dette merkenavnet. Det koster litt mer, men er absloutt å anbefale for en helt uten-om-det-vanlige-opplevelse. Sjekk ut hjemmesiden deres og drøm deg bort i alle de fantastiske hotellene og plassene! Vi har ved to anledninger plottet inn et par netter Relais&Chateaux-hotel, og det var definitivt verd pengene. Du kan søke om å få bli med i fordelsprogrammet som heter Club 5C.

For mer informasjon om Relais & Chateaux, trykk HER

 

Relais&Chateaux Quebec

 

Du må finne det kundeprogrammet som passer for dine turer og dine behov……

Det er et helt hav av ulike fordelsprogram, så du må finne det som passer deg. Uansett hvor eller hvordan du reiser vil det i mange tilfeller lønne seg å holde seg til et lite utvalg av selskap, slik at du kan dra nytte av de fordelene som ligger i disse pakkene.

Jeg skal til Londom i oktober: Kjøpt på SAS Bonuspoeng!

Bon Voyage!

-Line

 

3 Responses to “Ut på tur – med bonuspoeng på lur?

  • Kjempereisekompetanse:)….Så bra at du deler erfaring og tips!!

    • Ja,vi er heldige som har fått oppleve så mye! Og mer skal det bli!

Trackbacks & Pings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *