King George VI Children’s Centre & School / Zimbabwe

Julegave 2012?

Hver gang jeg ser “En millionær i forkledning” på tv tenker jeg på hvor utrolig heldige og priviligerte vi egentlig er. Ikke det at vi er så heldig stilt som de som er med på den tv-serien, men de fleste av oss har nok mer enn nok av det meste. Vi er jammen meg heldige som har nok mat, rent vann, flotte hus, mulighet til å reise, ha hobbyer og kjøpe oss fine ting. Jeg tar meg ofte i å tenke at jeg skulle gjort mer for andre. Men hva? Og for hvem? Det er jo så mange som trenger hjelp. Så slo det meg her en dag….:

Eneste skole i landet for unger med funksjonshemming

I 2004, da jeg studerte ergoterapi i Trondheim, hadde jeg siste praksisperiode i Zimbabwe i Afrika. Jeg, og studeveninnen min Silje, reiste nedover til byen Bulawayo i 2004, og jobbet på en skole for funskjonshemmede unger i 2-3 måneder. Skolen heter King George VI Children’s Centre and School og har 318 elever – alle med ulike former for funksjonsheming. 100 av elevene bor på skolen. Det å få et barn med funskjonshemming blir sett på som en skam i Zimbabwe, og mange av barna blir derfor behandlet veldig dårlig og ofte forlatt av foreldrene. Det koster også en del å ta vare på et funskjonshemmet barn. I et land med 95% arbeidsledighet, en fjerdedel som lever under fattigdomsgrensen og stor politisk og sosial uro, er det dessverre ikke alle som klarer å ta vare på barna sine.

Dette er den eneste skolen i den sørlige delen av Zimbabwe som tilbyr barneskole for denne gruppen, og den eneste i landet som tilbyr ungdomsskole. Her lærer ungene ferdigheter som er avgjørende for leve og overleve. Det er mange unger som har lang skolevei, og jeg husker godt hvor problematisk det var å skaffe bensin til skolebussen.

Funding

Selv om dette er en statlig skole og mottar noen midler fra myndighetene, er de helt avhengig av donasjoner uten i fra for å klare å drifte. De skriver på hjemmesiden sin at det koster ca US$3.500 i året for et barn, men at at donasjoner i alle størrelser selvfølgelig blir motatt med stor takknemlighet. Det er mulig å betale både via Engelsk konto og PayPal. Da vet jeg i hvert fall at vi kommer til gi en julegave til KGVI i år.

Se introduksjonsvideo HER og lik dem gjerne på Facebook

-Line

Under ser dere noen bilder fra oppholdet mitt i Zimbawe:

Vaskedag

Balancing Rocks

Helleristninger

Ut på tur med kidsa

Trackbacks & Pings

  • This Is Our Story | abeltur.com :

    […] Praksisstudie i Zimbabwe fra september til november. Besøker også Sør-Afrika, Mauritius og drar på safari i Kruger-parken- Jeg har skrevet et innlegg om oppholdet HER […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *