Cruise it up!

Hei dere! Ligger her småsjuk på sofaen og syns litt synd på meg selv. Da er det bare å drømme seg bort til sol og sommer…

I dag vil jeg slå et slag for Cruise!

Cruise er en ferieform som aldri har appellert til meg- helt til vi prøvde det nå i sommer. Vi la inn ei uke med cruise i Karibien på bryllupsreisen vår. Etter ei uke i Toronto, fløy vi ned til Miami. Jeg hadde med meg en koffert med fordommer, og hadde nok ikke helt tro på at dette kom til å være verd poengene. Ja, det koster en del hvis du skal gjøre det skikkelig. Hvis du reiser fra Norge med cruise som ens ærend, må jo også utgifter til flybilletter fordeles utover cruiseuka. Vi bakte det som sagt inn USA/Canada-ferien vår. Det er selvfølgelig mulig å få til billigturer på cruise også, spesielt litt på kanten av sesongen vil jeg anta.

Etter en litt kronglete flyreise, (vi rakk ikke flyet fra Toronto.. Tyyypisk oss), ankom vi flyplassen i Miami. Derfra tok vi taxi til Fort Lauderdale som tok ca 25 min. Det er absolutt lettest å fly direkte til Fort Lauderdale, og det var også den opprinnelig planen vår. Er det en ting som er viktig å påse er det at du har GOD tid på å sjekke inn på båten. Det er lite sannsynlig at skipet venter på treige passasjerer. Jeg var naturlig nok superstressa for å bli stående igjen på kaia som en annen idiot. Da hadde vi i såfall sikret lunsjtema på jobb en god stund fremover hehe…

Oasis of the Seas-verdens største cruiseskip

Vi rakk avgang med god margin, og fikk relativt raskt nøkkelkort og tilgang på lugaren vår. Phuuu… var seriøst helt sikker på at vi ikke kom til å rekke dette. I USA er janteloven ikke-eksisterende: betaler du litt ekstra for lugaren, går du foran i køa- simple as that! Vi var jo tross alt på bryllupsreise… Jadda! I innsjekkingskøen var klientellet i grunnen som forventet: Hovedsakelig amerikanere (kan ha vært en del andre nasjonaliteter, men de overdøves fullstendig av amerikanerne), en god posjon overvektige (no offense), barnefamilier og en haug med familier som feiret et eller annet jubileum. Ei uke på verdens største cruiseskip var i gang.

Good afternoon, Mrs. Abeltun, I am Alfonzo..

Vi fikk tildelt en super lugar med egen, utvendig balkong. Med i pakken var også en Alfonzo som fikset det meste for oss. “Vil du ha isbitene om morgenen eller om ettermiddagen?” Det var da voldsomt så mange ting man må ta stilling til da gitt… Førsteinntrykket var meget lovende. Kjøreplanen var som følger: Dag 1 og dag 2: Bahamas og St. Helena, dag 3 til sjøs, dag 4 St. Martin og dag 6&7 til sjøs. Utflukter booket du elegant på flatskjermen på lugaren. Skipet hadde også sitt eget morning show der dagens program/tilbud ble gått gjennom. Dersom du bruker noen hundrelapper mer på utfluktene enn de aller rimeligste, har du nesten guiden helt  for deg selv. Vi var med på to herlige båt-og snorkleturer… på den ene turen var det faktisk bare oss og et annet par fra Tyskland…

 

 

Mmmmmm MAT!

Er det noe du får nok av på cruise, er det god mat og drikke. De kjører et all-inclusive konsept med mulighet til å spytte i litt ekstra hvis du ønsker det. Det ble til at vi spyttet i en del, for å si det sånn. Men det var definitivt verd det! Mamma Mia hvor mye fantastisk mat og vin det var om bord! Og den beste maten spiste vi i de restauranten vi måtte betale litt ekstra for. Jaja, vi var tross alt på bryllupsreise 🙂

Den ene kvelden meldte vi oss på “Chef’s Table”: Dvs at vi var ca ti gjester og 1 kokk som laget og presenterte maten. Underholdning: Overflatiske, kresne, teite amerikanske gjester til bords. ” i dont’t eat meat, fish or fat… And i don’t drink wine”.. javel ja, kanskje du skulle droppet denne middagen da? Just asking… Samtalen rundt bordet kretset lenge rundt Vann-Showet som var ombord. De fleste middagsgjestene mente at hun ene artisten som var med på showet langt i fra var “show-ready”…. kjekt å spøke om andre sin kropp når en selv sitter å stapper i seg en 7-retters hehe…. Men maten var nydelig, og vi fikk en liten ekstra oppmerksomhet også:

 

Cruise kan definitivt anbefales, og du trenger ikke være pensjonist for å kose deg ombord.

Dette syns jeg var det beste med uken ombord på Oasis of the Seas:

  • Alt på en plass = enkel ferie
  • Svært høyt nivå på restaurantene (men du må betale litt ekstra og alkohol er ikke gratis)
  • Det er et hav av ting å gjøre, men du trenger ikke gjøre noe hvis du er lat en dag
  • Du får oppleve flere plasser ila uken ombord
  • Norsk Kaptein fra… damidam.. ULSTEINVIK! Jeg overhørte en medpassasjer en dag og hun sa: “This Norwegian Captain.. he just goes on and on and on… and no one hear what he says…” haha

Ship O’ Hoi! Snart er det sommer igjen!

-Line

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *