Dubai!

Hei & Godt Nyttår alle blogglesere!

Håper alle har hatt en kjempefin jul og at 2013 har startet bra for alle mann. Overraskende nok har jeg en del folk som snubler innom bloggen min hver måned, og det er selvføgelig veldig gøyalt for meg!  Takk for at nettopp DU suste innom i høst! Om det er tilfeldig, f.eks at du på klønete vis har lagret bloggadressen min som oppstartside på explorer, eller om du syns dette er ok å lese, er umulig å si. Uansett er du hjertelig velkommen tilbake! 🙂

De aller fleste blogginnleggene vil fremover bli lagt under Verdenskartet i Hovedmenyen- i tillegg til i menyen på høyre side.

Reiseåret 2013 er i gang! Dubai baby!

IMG_0395Hva er vel ikke bedre enn å legge reiselista høyt med å starte med en tur til Dubai? Riktignok var dette en tur med gjengen på kontoret, men det er var på alle mulige måter noe å skrive hjem om. Gjengen på 5 troppet opp på Vigra rett etter juleferien, spenna klar for en tur til Dubai i De Forente Arabiste Emirater.

Norwegian flyr direkte Oslo -Dubai, og dette er faktisk verdens lengste Boing 737 -rute. På nedoverturen gikk det helt fint, men på vei hjem hadde vi så sterk motvind at vi måtte mellomlande i Riga for tanking av mer drivstoff. Det gjorde at reisetiden på ca 9 timer ble forlenget med 1 time og 30 min. Men ellers fungerte Norwegian helt greit.

Fun (?) Facts:

  • Rånestripe nede på Dubai Marina: Sønner av rike oljesjeiker cruiser rundt i luksusbiler ikledd tradisjonelle hodeplagg og hvit “kjole”
  • Vi slapp ikke inn på uteplass når vi var 1 dame og 2 menn – det måtte være par
  • Det er umulig å kjøpe alkohol på restauranter og butikker. Det er kun hotellene som har alkohol-lisens
  • Du skal ikke vise kjærlighet offentlig

Burj Khalifa og Dubai Mall – stor, større, STØRST!

DSC00411Vell innlosjert på hotellet vårt nede på Jumeirah Beach, med en haug med restauranter og butikker i umiddelbar nærhet, var det bare å velge og vrake i aktivitetstilbud. Som førstereisgutter (og jente) i Dubai var en tur til Burj Khalifa og Dubai Mall et must. Henholdsvis verdens høyeste bygning og verdens største kjøpesenter. Bortsett fra en meget stiv inngangspris for å komme opp i bygningen (ca 500,- per pers) var det kjekt å ha vært der. Dubai Mall var rett og slett et helt vanvittig shopping- og underholdningsmekka! Her finner du 1200 butikker, akvarium du kan dykke i, tivoli, kino og absolutt alt du kan tenke deg av butikker og restauranter.

Til venstre ser du tusenvis av Origami-papir-fugler i taket på Dubai Mall

Burj Khalifa

DSC00412

DSC00421

 

 

 

 

 

 

 

DSC00482Ørkentur med kamel på lur / Dubai Desert Conservation Reserve

Likte dere den nye Headeren på bloggen? På biltur i ørkenen møtte vi på Mr.Kamel, og han er en overlegen, snikete fyr. En stakkars turist som sto bak en busk for å late vannet fikk seg en overraskelse når Mr.Kamel kom lett joggende bak han. Haha – ikke det minste redd for mennesker i hvert fall!

Vi meldte oss på en tur med kjøretur i ørkenen og besøk i ørkenleir. Dette viste seg å være god valuta for pengene. Vi ble hentet på hotellet på ettermiddagen, kjørte 4-hjulstrekker i sandynene (kjekt!), spiste grillmat og fikk magedansunderhodlning. Anbefales!

DSC00475

DSC00483

DSC00501

 

Sommer i januar og god temp (i bassenget)

Ellers er det jo meget behagelig å reise til 25 grader og badetemperaturer i januar. Akkurat passe varmt og akkurat passe eksotisk!  Dubai kan absolutt anbefales!

– Line

DSC00451

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *