Toronto

Toronto er en passelig stor storby som kan være en destinasjon i seg selv, stop-over-by eller så kan du bruke byen som et utgangspunkt for en rundtur i Canada.

Fast Facts:

  • Største by i Canada, ca 2,6 mill innbyggere
  • Stor andel immigranter: 49% av de som bor her er ikke født i Canada
  • Varme somre og kalde vintre med minusgrader

Under ser dere det kjente CN tower. Her kan du sitte/stå på glassgulv laaangt over bakken. For de som søker ekstra adrenalinrush er Sky Walken på utsiden av tårnet egnet for det.

cn towerVi har vært i Toronto flere ganger, og har hatt byen som utgangspunkt for reiser i USA og Canada. Ikke for stor, ikke for masete, bra sommerklima og haugevis av sportsarrangement og konserter å velge mellom. Vi brukte Iceland Air som flyger direkte fra Island til Toronto. me toronto

Hvis du vil ha et lite avbrekk fra byen kan du ta ferge over til Toronto Islands som ligger rett utenfor sentrum. Her er det massevis av parker og mulighet for kanoturer, sykkelturer og piknik. På vei ut med båten får du også panoramautsikt mot byen.DSC00059

…hvis du ikke vil gå iland kan du fint sitte på med båten tilbake å ta deg en øl isteden.

TorontoThe Toronto Blue Jays er det lokale baseball-laget og de spiller sine hjemmekamper på Rogers Centre. Litt langdrøy sport spør du meg, men kjekt å ha sett en hel match. DSC00077

Hotell i Toronto

Vi har ved to anledninger bodd på The Renaissance Toronto Downtown Hotel som ligger i samme bygg som Rogers Centre. Kan anbefales! Hvis du er heldig får du et rom med utsikt over stadion!301802_10150347883812744_896089_n

Bruce Springsteen tok seg også en tur… og da gikk taket på Rogers Centre opp!Bruce at Rogers centre

Hilton Toronto kan også anbefales. Store rom, midt i sentrum, flott utsikt over byen. PS: Prøv biffrestauranten i kjelleren!DSC00050

Niagra Falls

121 km sørøst for Toronto, på grensen mellom Canada og USA finner du Niagra Falls. Vi bestilte en organisert, heldags, busstur. De som ville kunne også melde seg på helikoptertur. Dette kostet ekstra og ble organisert av de som arbeidet på bussen. Vi kjørte full pakke (selvfølgelig) og fikk sett fallene både fra båt og fra luften. Jeg syns absolutt det var verd turen på tross av at dette er veldig turistifisert.

KML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Canada

loading map - please wait...

niagra falls: 43.079489, -79.080818

Niagra Falls

Vi har vært så heldige å få besøke Toronto både i 2011 og på bryllupsreisen vår i 2012, og vi tar gjerne en tur tilbake igjen. Sjekk om det er noen konserter eller sportsarrangement du kan kjøpe billetter til, nyt god mat og god shopping!

-Line

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *