Quebec

I 2012, på bryllupsreisen vår i USA/Canada, besøkte vi Quebec City. Gamle hus i europeisk stil, trange brosteinsgater, små butikker og fantastisk mat. Quebec er en by som skiller seg veldig ut fra andre Nordamerikanske byer. For oss europeere er det nesten som å komme “hjem”.

Fast Facts:

  • Quebec betyr “where the river narrows”
  • Største provins i Canada i Areal
  • Ca 500.000 bor i Quebec City
  • Fransk er det offisielle språket

DSC00286 DSC00288

“where the river narrows”

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Quebec City

loading map - please wait...

Quebec City 46.803283, -71.242796

Auberge saint antoine

Bildene over: Vi bodde på Auberge Saint Antoine , midt i hjertet av gamlebyen. Dette koselige, klassiske hotellet er en del av Relais & Chateaux -konseptet som jeg har skrevet om i tidligere innlegg. Flott beliggenhet, ekstremt god mat og mulighet for å få rom med terasse. Det var her vi fikk servert Budwig Cream til frokost (se oppskrift HER)bon apetit quebec quebec is

DSC00300

Hvis du har god tid anbefaler jeg en tur innom Musée de la Civilisation . Når vi var der var det en meget spesiell og spennende Samurai-utstilling der. samurai quebec DSC00281

Bilde over: Fairmont Hotel ligger majestetisk på det høyeste punktet i byen.

DSC00306

Raymond tar en time-out. Quebec er en typisk “rusle-rundt-i-by”.

Nå når jeg sitter å ser på bildene fra Quebec og Canada får jeg lyst til å klikke hjem flybilletter med det samme. Canada har så utrolig mye å by på, og Quebec er en sjarmerende liten perle av en by. Vi leide bil i Montreal å kjørte den 2,5 timers strekka oppover på motorveien. Bortsett fra litt obligatorsik stresskjefting i rushtrafikken utenfor Montreal gikk det helt fint. Det går også fly daglig fra alle store byen i nordamerika.

En flott opplevelse!

-Line

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *