Øko-Turisme: Trout Point Lodge / Canada


Heisann!

For noen dager siden fikk jeg en mail om en konkurranse der bloggere oppfordres til å skrive om miljøvennlige reiser. Det første som slo meg var at det å reise i seg selv ikke er spesielt miløvennlig. Spesielt ikke hvis det innebærer lange flyreiser. Sånn sett er nok ikke vi noen kroneksempel på miljøvennlige landstrykere.

Men, så slo det meg.. det flotte med å reise er å jo nettopp det å få nesa opp av navleloen og se med egne øyne alt det flotte som fins rundt oss! Reise gir oss kunnskap som gjør at vi både setter pris på det vi har rundt oss, og ønsket om å kunne reise tilbake om 20 år å fortsatt ha mulighet til å oppleve fantastisk natur, spise god mat og møte på glade mennesker. 

IMG_0570

Hvis vi i hverdagen tar noen grep for ta vare på naturresursene våre her hjemme, så kan både vi nordmenn og turister som kommer til Norge, fortsette å oppleve naturskattene i landet vårt. Hva savner jeg mest når jeg ikke er i Norge? Jo, rent vann rett fra springen!

Det jeg mener er at det er flere hverdager enn reisedager, og hvis alle gjør en liten innsats i det daglige, kan vi reise på kryss og tvers av kloden og glede oss av å oppleve verdens naturperler i mange, mange år fremover. 

trout point lodge

Eco-Turisme

Jeg vil også trekke frem et reisemål der turisme og en bevisst holdning til naturresurser setter prikken over i’en på opplevelsen. Trout Point Lodge på Nova Scotia i Canada er plassen jeg sikter til. Dette er en Eco-Lodge som er bygd opp rundt bærekraftig turisme, og som har vunnet flere priser for sin holdning til dette. Vi besøkte lodgen i 2011, og jeg kan virkelig anbefale å legge en uke av ferien hit.

Lodgen ligger mange kilometer unna nærmeste lille tettsted. Bortsett fra elvebruset fra elva, som ligger noen meter fra hovedbygget, er det er helt stille. Du får kortreist mat i verdensklasse og du kan være med på mange spennende aktiviteter. Vi hadde med oss en guide en dag å syklet mange mil innover i skogen. Stjernekikking midt ute i skogen kan også anbefales! Lodgen og konspetet er bygd opp rundt respekt for naturresurser og kunnskapsdeling. Tommel opp!

Mer om konkurransen finner du www.telinetbloggen.no 

nattsafari

Hello there! Today’s topic is eco-tourisme. Travelling is not really eco-friendly, especially if your flying long-distances, but I believe that travelling is an eye-opener when it comes to not take for granted the beauty of nature. I believe that if everyone one of us contribute in some way in our everyday lives, the world can be traveled and explored for all generations to come, and the natural resources will sustain. Trout Point Lodge in Nova Scotia (Canada) is a great example of how eco-tourisme can be both luxurious and nature friendly at the same time. Tumbs up for eco-tourisme! -Line

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *