Tut – Tut! White Pass & Yukon Railway (video)

Er du klar for en togtur?

Alle som har lest Donald Duck har hørt om gullrushet i Klondike. På slutten av 1800-tallet ble det oppdaget gull i Klondike og tusenvis av gullsultne mennesker strømmet til for å jakte på gull og evig rikdom. Klondike ligger langt oppe i fjellene mellom USA og Canada, mange mil unna Skagway havn og lavlandet.

DSC02608 DSC02611

Her er en liten (småflau) videosnutt fra toget:

I starten var den eneste måten å komme seg opp på til gullgruvene å gå for egen maskin opp de stupbratte fjellsidene. Det var helt til visjonære, pengesultne amerikanere og briter stakk hodene sammen og bestemte seg for å bygge en formidabel jernbanelinje.

DSC02641 DSC02619 DSC02657

35.000 menn brukte ca 2 år på å sprenge ut fjellsider, legge jernbaneskinner og bygge halsbrekkende broer slik at gulljegerne kunne bli transportert komfortabelt frem. Istedenfor å gå i flere uker tok turen nå bare et par timer. Gullrushet varte i to år og det var bare et par hundre menn som tjente seg rike på gullet som ble funnet.

DSC02652 DSC02651 DSC02663

Finværet ble med oss til Skagway, og da var det helt greit å sette seg på det gamle damplokomotivet som tok oss med opp til gullfeltene som Skagway ble så kjent for. Utsikten fra toget er fantastisk, og det er veldig fascinerende å tenke på at vi satt i samme vogn som gulljegerne satt i for 150 år siden!

Bak hver vogn er det en liten, utendørs paviljong som vi kan gå ut å ta bilder på. Enkelte plasser er det bare noen centimeter fra toglinjen ut til fjellsidene, og du kan se mange hundre meter ned i stupene. Men, i og med at toget har gått på disse linjene i 150 år velger jeg å tro at det er veldig trygt.

Guidene om bord på toget var veldig flinke og kom med informative kommentarer og fun facts underveis. Turen tok til sammen rundt tre timer, og jeg syns at vi fikk god valuta for pengene på denne turen.

DSC02603

Takk for likes og kommentarer på de forrige postene, folkens! Det varmer glade reisehjerter!

Neste post ut er fra Hubbard Glacier.

Tut tut!

-Line

2 Responses to “Tut – Tut! White Pass & Yukon Railway (video)

  • Så spennande 🙂 Det er så kjekkt å sjå alt “dokke ser” ! Å dokke er så flinke til å OPPLEVE 🙂

    • Tusen takk, Lillian! Så langt har turen vært knallbra! Det var også veldig kjekt å møte Jan & Sonja m/familie. Skal sende deg noen bilder etter hvert 🙂 Kos dere masse der hjemme også!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *