Bjørn! Bjørn! Whistler / Canada

Hvem er denne bjørnen som rusler rundt i Whistlers massive alpinpark?

Det ville vi finne ut av! Whistler er ikke bare en kjent skidestinasjon for skibomser over hele verden. Området er også kjent for å huse en stor bestand av svartbjørner som gresser på kløver og gress mellom trær og skiheiser.

Det tok ikke mer enn noen minutt før vi så en sprell levende, absolutt ikke tam, bjørn rett foran bilen vår. Raymond ble superstressa og gjemte seg bak meg (!). Gjett om han fikk pepper fra guiden vår da! Han ble utnevnt til “Office Viking” resten av turen.

bjørn3 bjørn12 1bjørn

Guiden vår, Mike Allen, har guidet turister og skoleklasser i over 20 år, og driver nå et forskningsprosjekt om Black Bears. Dyktig fyr med tonnevis av kunnskap! Han mente at “Storm”, som dere ser på bilde over, kan kjenne igjen stemmen hans.

Bjørn4 bjørn5

En blanding mellom søt og skremmende. Storm kom VEDLIG nærme. Såpass nærme at jeg også ble litt klam i hendene. Første reaksjon er å springe til bilen, men det ble vi oppfordret til å ikke gjøre, så vi ble stående å stirre på bamsen som kikket på oss i et lite minutt, før han krysset veien rett foran oss…

bjørn6

Litt senere møtte vi på søsteren til Storm, som enda ikke har fått noe navn. Her klatrer hun litt på et tre for å få oversikt. Mike sier at han avventer å navngi henne til han vet om hun overlever sesongen. Hun har dessverre vært litt for ivrig til å spise av søppelbøttene nede i byen.

Kløver er super Bjørnemat

2bjørn

Ekspedisjonens største opptur kom da bjørnemamma  “Brownie” dukket opp med de to ungene sine. Har dere sett noe så fantastisk? Binner kan bli veldig aggressive når de har unger, så vi satt musestille inne i bilen og kikket på dem der de bompet avgårde.

bjørn9 bjørn10 bjørn11

Alt i alt så vi ti individ på den tretimers kjøreturen vår. Vi fikk også lov til å se på et gammelt bjørnehi.

bjørn7 bjørn8

Whistler Blackcomb Bear and Wild life tours kan anbebefales, og prøv å få Mike Allen som guide!
Raymond har hatt litt bjørnemareritt i etterkant, men det er visstnok helt normalt for Office Vikings 🙂

-Line

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *