Verdens beste hamburger fant vi i Banff Nasjonalpark – Alberta/Canada

Som mange av dere vet, er vi ikke alltid like kjappe til å ordne ting. Raymond kjører fortsatt på et slik midlertidig førerkort, med det resultat at jeg har vært sjåfør på de fleste ferieturene våre de siste årene. Det var derfor Grønvoll som loset oss de 794 kilometerne fra Whistler til Banff – en småsvett, titimers kjøretur i flotte fjellomgivelser.

Note to self: ti timer i bil er litt for lenge!

DSC03011Banff nasjonalpark ligger i Alberta / Canada, 1.400 meter over havet, med The Canadian Rockies som nærmeste nabo.

Her sjekket vi inn på legendariske Banff Springs Hotel som ble bygd i 1888.

DSC03002 DSC03013

I gamledager bodde turister her i flere måneder av gangen. Området rundt er helt fantastisk, og for oss matmonser var både restaurantene og roomservicen en opptur.

Waldhaus Pub & Patio ligger inne på hotellområdet. Der kan du meske deg med tysk mat og øl. Der fant vi trolig det som er den beste hamburgeren vi noen gang har spist! Elsker slike laidbacke plasser med enkle menyer med fokus på kvalitetsmat!

DSC03028

DSC03006

Det som er kjedelig med å bli eldre, er at det tar mye lengre tid å lære seg nye ting. Samtidig er det viktig å utfordre seg selv. En av dagene bestemte vi oss derfor for å ta en runde på golfbanen.

Jeg har null peiling på golf, men golftrenern vår sa at Banf Springs Golf Course er en kjent golfbane, både på grunn av de flotte omgivelsene , men også på grunn av vanskelighetsgraden. Banen blir også hyppig besøkt av bjørn og hjort.

Denne golfregelen likte jeg:

«If your ball hits an Elk, play your shot over without penalty”

Kameraet fikk ligge igjen hjemme, men utsikten fra golfbanen er virkelig flott! Skikkelig støle ble vi også haha!

DSC02994 - Kopi DSC02995 - Kopi

Vi var bare så vidt innom selve Banff by. Det var litt for masete og det meste av butikker er turistsjapper.

Her er vi på vei inn til sentrum.

DSC03022

Litt av poenget med å dra til Banff er å være ute i naturen, så vi meldte oss på en fjelltur i stedet. Denne gangen var det briten James som tok oss med på tur, og sammen med oss var et par fra Texas, en dame fra New Zealand og to asiatiske damer. Sistnevnte mistet vi allerede før turen begynte, og vi så dem ikke igjen før bussen gikk tilbake utpå ettermiddagen.

Veldig blide Abeltuns på tur

DSC03044 DSC03033 DSC03038

Selskapet vi reiste med heter Sunshine Meadows and White Mountains Adventures. Dette var en fin fottur i nasjonalparken som varte i ca 4 timer. Sammenlignet med Whistler var dette mer et “turisttråkk” der vi i perioder ble gående i kø. Siden vi var en gruppe som gikk sammen, var også tempoet litt for trått for vår smak.

Det fine med turen var at James var en veldig flink guide som fortalte masse interessant og som tok hensyn til alle i gruppa. Denne turen passer for absolutt alle som kunne tenke seg en tur til fjells. Naturen er også helt fantastisk flott! Turen koster ca 400 kr per pers og inkluderer en halv dag i nasjonalparken med transport til og fra hotellet.

Raymond fant snø – jippi!

DSC03049 DSC03050

Så langt på ferien har vi sett følgende dyr: Ekorn, Chipmunks, Elg, Svartbjørn, Hval, Spekkhogger, Oter, Ørn og mange gnagere som jeg ikke har norske ord på. Ganske kult, eller hva?

Hvis du skal til denne delen av Canada er det nesten et must å stoppe noen dager i Banff. Men husk at dette er en utpreget turistby, noe som preger prisnivået. Det er også lurt å booke de turene du vil være med på flere uker i forkant.

DSC03019

Også en kjekk liten historie til slutt:

Da James kjørte oss tilbake til hotellet etter gåturen, hadde vi glemt å ta ut penger til tips…. og det er ekkelt! Vi var på vei inn på hotellet da vi kom på at det var en minibank inne i lobbyen. Egentlig var det en håpløs sak, fordi bussen trolig ville ha kjørt avgårde før vi fikk tatt ut penger, men det var verd forsøket. Med pengene i hånda sprang vi ut til utgangen og speidet etter bussen. Der ble vi møtt av den ene mannen fra Texas, som sa at kona hans hadde sprunget etter oss fordi jeg hadde glemt igjen solbrillene mine på bussen. Så da fikk vi gitt pengene til James, som ble veldig glad, og jeg fikk igjen solbrillene mine. Kanskje var det Karma som hjalp oss litt?

Ble et litt langt innlegg dette her, så jeg håper dere ikke ramlet helt av lasset? Kanskje frister det litt med en tur til Canada også?

Ha en super dag! Vi er i Calgary nå, og skal straks ut å spise middag.

-Line

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *