Vill Vest & OL-Nostalgia: Calgary / Canada

Howdy fra Calgary!

Her er det bare å finne frem Cowboyhatten!

I Calgary bor det rundt 1 million innbyggere; en innlandsby 970 km nordøst for Vancouver. Byen er mest kjent for at den var den først Canadiske byen som arrangerte vinter-OL tilbake i 1988, samt at den huser en gigantisk Rodeo-festival i juli vært år.

Calgary Tower

DSC03074

Calgary Stampede tiltrekker seg over 1 million besøkende hvert år, og blir på folkemunne kalt “The Greatest Outdoor Show on Earth”. Cowboyfaktoren er derfor veldig høy her… året rundt!

Vi var en uke for sent ute til å oppleve Stampede, men som drosjesjåføren var sa, så er det for veldig mange kun en god grunn til å drikke uhorvelige mengder med alkohol samtidig som du har på cowboyutstyr. Så da får vi heller samle sammen en gjeng med cowboyentusiaster senere engang for ei uke med linedance, fest og rodeoshow.

Fairmont Palisser

DSC03072

Vi sjekket inn på Fairmont Palisser som er byens eldste hotell. Bygd i 1914.  Inngangspartiet og lobbyen er veldig inponerende. Samtidig ligger hotellet midt i sentrum, slik at det er gåavstand til alle sentrumsfasiliteter.

Tips: Sjekk priser både på hotellenes egne hjemmesider og på hotels.com og andre søkesider. Selv om hotellet tilhører Fairmont-kjeden , fant vi det på Hotels.com og bestilte derfor oppholdet der. Det sparte vi  masse penger på, pluss at vi fikk en gratis overnatting!

Lobbyen og resepsjonsområdet

DSC03058

Rommene og spaavdelingen bærer preg av at det er en stund siden forrige oppussing, men det er verd å besøke hotellet for en natt eller to. Både for den historiske verdien, og for en drink og en matbit i The Oak Room.

God, relativ rimelig mat & meget gode drinker. Her kan du høre på jazz og slappe av.

DSC03079 DSC03077

Selv om det bor over en million her i byen, er sentrum overraskende liten. Til og med Oslo sentrum er større! Vi tenkte først vi skulle ta en slik hopp-på-buss, men ombestemte oss da vi skjønte at vi fint kunne gå rundt på egen hånd og få med oss det mest interessante på et par timer.

Vi fant den lange gågaten.. masse koselige uterestauranter!

DSC03068 DSC03066

Flatbread Pizza med biff.. pluss et par weissbeers.. nam!

DSC03071

… også måtte vi selvfølgelig en tur opp til Calgary Tower. Der kan du stå på glassgulv..iiik!

DSC03065 DSC03064

Fun Fact; Under OL tennes en OL ild på toppen av tårnet når canadiske utøvere vinner Gull!

Etter fire overnattinger i Calgary (kanskje to for mye?), sier vi takk for oss til Canada for denne gang. I natt krysser vi grensen til USA, der første stopp er Montana & en ranch langt ute i ødemarka. 

Hvis du vil se hvordan The Abeltuns håndterer hesteriding og andre cowboyaktiviteter er det bare å følge med videre her på abeltur.

Takk for følget så langt, dere!

-Line 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *