Laidback Cowboyluksus på The Ranch Of Rock Creek – Montana/USA vol1

Hei dere!

Tenkte jeg skulle skrive noen ord om en plass som er helt utenom det vanlige. Jeg deler innlegget i to, slik at det ikke blir alt for tungt fordøyelig. The Ranch At Rock Creek fortjener et skikkelig blogginnlegg!

Spenn på deg cowboybootsene og bli med på ranchferie i Montana – staten som også kalles Big Sky Country & The Treassure State.

Flere ganger i løpet av oppholdet på ranchen ble vi spurt om hvordan to nordmenn fant veien helt ut i den montanske villmarken. Etter fire dager med fantastisk service, utenomjordisk mat og adrenalinpumpende aktiviteter spør vi heller: hvorfor er det ikke flere nordmenn som reiser hit?

DSC03109

The Ranch of Rock Creek ligger ved byen Philipsburg. På slutten av 1800-tallet var det områdets sølvminer som tiltrakk seg lykkejegere fra fjernt og nær, og som til slutt gjorde at The Ranch Of Rock Creek ble etablert og drevet som ranch – helt til vår tid.

DSC03171

Sømløs service fra start til slutt. Uten pretensiøst, iscenesatt småsnakk. Det er nok det som skiller The Ranch At Rock Creek fra andre high-end hotell og plasser vi har vært på. De ansatte er naturlig vennlige, med et glimt i øyet, og gjestene ser ut til å bli påvirket av den rolige atmosfæren.

Raymond slapper av etter en sykkeltur

DSC03102

DSC03101

Dette er en plass for unge, eldre, par, barnefamilier og storfamilier. Med kapasitet til i underkant av 100 gjester spredt utover et stort område, oppleves det aldri masete. Det har nok også noe med at det er flere ansatte som jobber her enn det er gjester!

Du kan innkvarteres i store rom i hovedbygningen, eller så kan du og familien bo i egne hus i mer tilbaketrukkete omgivelser. I noen av husene kan du bokstavelig talt fiske fra verandaen!

Howdy! Inngangen til rommet vårt; “Appaloosa”

DSC03114 DSC03115

Gjennomført Westernstil i alle rom – også på pudderrommet!

DSC03082 DSC03085

Visste du at: The Ranch Of Rock Creek er tilsluttet Relais & Chataux? Sjekk også ut tidligere blogginnlegg HER , HER  og HER for mer informasjon.

Alle gjestene får egne sykler med navneskilt

DSC03126 DSC03105

Howdy!

Preston, sjåfør på ranchen, hentet oss på flyplassen og kjørte oss i en og en halv time før vi var fremme. Du kan også leie bil på flyplassen og kjøre selv, men vi fant ut at det ble dyrere enn å arrangere henting. Vel framme var det bare å slippe alt av bagasje og sette seg inn i en bil som tok oss ned til aktivitetskontoret. Der booket vi de aktivitetene vi ønsket for oppholdet.

Du kan velge mellom alt fra hesteridning, lerdueskyting, mountain biking, fluefisking og mye mer.

På vei opp fjellet for Mountain Biking

DSC03096

Som jeg skrev i tidligere blogginnlegg, er det viktig å utfordre seg selv. Vi måtte le litt da guiden vi hadde med oss på mountain bikingen sa: «you guys are rippin’ it up».

Vi følte oss sånn passe ungdommelige og tøffe da vi var ferdige med løypa, men sannheten var at jeg var skikkelig kylling de første ti minuttene. Å sykle ned stupbratte fjellsider er ikke akkurat hverdagskost for «office vikings».

Her har vi kommet ned på hovedveien igjen etter 30 minutt med unnakjøring.

DSC03099

DSC03100

På cowboyferie er det helt naturlig med både rodeo og hesteridning. Yngstemann på rodeon var bare 5 år gammel! De ansatte inviterer deg med på Rodeo en gang i uken. Her kan du se på alt fra oksetemming til geitebinding.

DSC03107 DSC03145

Disse Rodeorytterne møter du hver dag som servitører, bartendere, aktivitesleder osv

DSC03140

Som nybegynnere på hesteryggen ble vi godt kjent med hestene «Badger» og «Chester» da vi dro på en halvannentime lang ridetur langs elva. Hesten min, Badger, oppførte seg litt rampete i starten, men det kom seg da han skjønte at han skulle få være med på tur.

DSC03156 DSC03155

Etter bare noen timer på ranchen føler du at du er i en helt annen verden.

Du senker skuldrene og bare nyter å være til. 

 DSC03112 DSC03117

Det er alltid vanskelig å gjenskape inntrykk, så det viktigste er å huske på den gode følelsen en får når en er på nydelige plasser, spiser god mat, møter nye folk, utfordrer seg selv…

Hvis jeg har klart å få noen av dere til å drømme dere bort til cowboy- og ranchlivet nå, så er jeg veldig fornøyd. Mer fra ranchen kommer i neste post.

Howdy how!

-Line

4 Responses to “Laidback Cowboyluksus på The Ranch Of Rock Creek – Montana/USA vol1

  • Wow! For et sted! Dette stedet skal jeg virkelig huske på. Rett og slett skrive det ned på lista over steder jeg skal dra før jeg dør! God fornøyelse videre! (Og maten i det siste innlegget ditt så himmelsk ut!)

    • Dette er nok en av mine favorittsteder i USA ja!
      Absolutt fornuftig å ha på bucket listen sin! 🙂

  • I am not sure how I missed your blog about your Montana trip! Looks like you had a fantastic time! I think some time on a horse ranch would be a lot of fun!

    • This ranch was amazing! So peaceful and relaxing. It was our first time horseback riding.. A bit scary to begin with, but we got the hang of it pretty fast. I would defiently go back If i had the chance 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *