Turist-Alert! Sightseeingdag i Montreal

I går dukket solen frem fra skyene, og nå var det ingen bønn; Ut på sightseeing!

Første stopp var Olympiaparken som huset sommer-OL 1976. Da var da den nå mye omtalte Bruce Jenner vant gull i tikamp (for de som måtte lure på det). Parken huser mer enn bare OL-nostalgi. Her finner du også et planterium, en slags dyrepark og den botaniske hagen ligger rett over veien. Vi rakk akkurat å ta gondolen opp til utkikstårnet før en horde på mange tusen skoleelever dukket opp… phuuu..

IMG_2313 DSC00750 DSC00757Fin utsikt over Montreal fra toppen. Fra hotellet ser sentrum veldig lite ut, men det bor tross alt 1,6 millioner mennesker her, så det må jo sies å være en storby for oss nordmenn. Inne i Biodomen(dyrepark med dyr, fugl og fisk fra alle verdensdelene) var det veldig flott laget til. Vi var nok ikke like entusiastiske som alle 5-åringene som gikk rundt å hylte hver gang de så en fugl, men stas var det!

DSC00759 DSC00764DSC00775

Når vi er på nye plasser tenker vi at vi like gjerne kan tusle rundt i de typiske turistfellene. Der er jo en grunn til at de er så populære, tenker jeg. En obligatorisk sightseeingstopp var derfor Notre-Dame Basilica of Montreal. Et prakteksemplar av en kirke. Bygd i 1821 er den i europeisk målestokk relativt ny, men her i USA er dette regnet for å være veldig gammelt. Ta deg gjerne en ruseltur rundt i gamle Montreal når du først er i området. Skikkelig koselig!

DSC00779 DSC00783 DSC00784

Vi leide en guide som kjørte oss rundt i byen og som velvillig delte sine historier med oss. For å få litt luft under vingene, valgt vi å avslutte dagen med en relativt lang kjøretur nordover mot Mont Tremblant. Dette er en skiplass ca 1,5 time kjøring fra sentrum. Været var flott og vi koset oss med pizza og øl før vi kjørte den (litt drøye) veien tilbake til hotellet igjen.

DSC00790 DSC00789

Tips: Det kan være lurt å forhøre seg med concierge-tjenesten på hotellet du bor på for å få tips og råd når du skal ut på sightseeing. Vi har fått oss mange aha-opplevelser når vi har benyttet oss av dette, og vi har endt opp med å bruke mye mindre tid på å organisere oss.

Etter en fin-fin dag på vift, bestilte vi room-service og så film på rommet.

I dag har vi vært på trening, spist god frokost, jobbet litt, vært på spa, jobbet litt igjen og nå er det snart dags for å teste ut The Keg. Mer om det litt senere!….. og ja: vi har kjøpt oss billetter til hockeykamp på fredag! Woohooo!

Au Revoir!

-Line

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *