Vin blir fin! Vinsmaking i Lompoc & Solvang

Vin blir fin, øl blir krøll! Tirsdag tok vi fatt på motorveien mot Santa Barbara og Santa Ynez Valley for å smake på lokal vin.

Etter ca 2 timer med kjøring langs kysten, var det dags for første stopp: Sunstone Vineyards and Winery Lompoc. Dette er en liten, organisk, vingård som lager vin fra merlot, carbernet franc, vionier og syrah druer. Vi prøvde et glass av deres Merlot Reserve, og den var helt fantastisk! Vi lukket øynene å håpet på at noen rullet frem grillen, for denne vinen hadde vært helt strålende sammen med en god biff.

DSC00894 DSC00889 DSC00906 DSC00895 DSC00888 DSC00907

Vi er fortsatt relativt jet lagged, så det betyr at vi er oppe og spiser frokost med en gang frokostsalen åpner kl halv sju. Etter mange timer med kjøring var det derfor ikke mye vin som skulle til før vi ble både litt brisne og veldig sultne. Neste stopp ble derfor byen Solvang, der vi kjøpte oss lunsj. Solvang høres norsk ut, men er en by grunnlagt av våre gode danske naboer. Her var det fryktelig koselig & maten på Side Hardware & Shoes var kjempegod.

DSC00918 DSC00914 DSC00911

På vei tilbake ned fra fjellet, stoppet vi på en siste vingård som heter Melville Vineyard, kjent for sine gode Chardonnays, Pinot Noirs og Syrahs. Her tok vi en runde med vinsmaking der vi fikk smake på fem ulike sorter. Jeg falt for Chardonnayen, men Raymond likte best den ene Pinot Noiren. Vi bestilte oss et glass hver og satte oss ute på den koselige plattingen, der vi hadde utsikt utover vinranker og arbeidere som jobbet med plantene.

DSC00919 DSC00922

I USA er det lov å ta seg noen glass med vin selv om du skal kjøre. For oss nordmenn sitter det tjukt i ryggmargen at en ikke skal “drink & drive” så vi valgte derfor å benytte oss av hotellets concierge tjeneste som har avtale med en del sjåfører som tar deg dit du vil. Det koster litt, men det koster langt mindre enn en handlerunde på Rodeo Drive, og for meg er en slik opplevelse verd hundre ganger mer uansett. Vi valgte å droppe å se Hollywood-skiltet og walk of fame til fordel for denne utflukten. Det angrer jeg ikke på! Mitt beste tips når du skal ut på tur er å velge ut et par ting du virkelig har lyst til, fremfor å pløye seg gjennom absolutt alt av severdigheter. Nå pakker vi koffertene igjen og flyr over til Hawaii. Au revoir Los Angeles!
-Line

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *