Chicago- The Windy City

Chicago kryper langt opp på listen over favorittbyer. Her er det gode vibber. Det er rent, grønt, god mat, vennlige folk og du har aldri følelsen av at det er alt for mye folk her heller. Verdens første skyskraper ble bygd her i 1885, og byens skyline er helt fantastisk! Aller helst hopper du på et elvecruise slik at du får sett den fra Lake Michigan. Både været og begrenset med tid, gjorde at vi droppet elvecruise denne gangen, men denne byen skal vi garantert til bake til, så da får vi ha den opplevelsen til gode.

Etter 10 dager på varme, sticky Hawaii, var det nesten sjokk å komme tilbake til 17-18 grader igjen. Chicago har fått kallenavnet “the windy city”, og jeg kan forstå hvorfor. Byen ligger langstrak langs Lake Michigan. Mellom høyhusene ser du blått vann, og en liten trekk fra vannet lurer seg rundt krinker og kroker. Vi måtte lete frem langbukser og gensere fra bunnen av kofferten.

Den første kvelden var vi overraskende spontane og dro ut på en liten barrunde for å se hva utelivet i Chicago har å by på. En sportsbar og en glorete irskinspirert bar med en gigantisk isoporkatt i taket var de heldige vinnerne. Nå når vi har reist fra vest til øst i landet, gjør tidsforskjellen det slik at vi er mer nattdyr igjen. Det ble derfor en ganske sein kveld. It only takes two to tango!

Resten av tiden har vi gått rundt i byen, testet ut ulike restauranter, spist uhorvelig mye god mat og tatt livet med ro. Matbilde under viser forrettene vi bestilte på Cheesecake Factory i dag. Haha – for noen porsjonstørrelser! Vi bor på Waldorf Astoria – hjemmet til en av de beste hamburgerne vi har spist noen gang. Grunnen til at vi valgte dette hotellet i utgangspunktet, var at vi fikk det anbefalt av en som jobbet på en ranch vi besøkte i Montana i fjor (innlegg HER). Hvis du skal til Chicago kan vi virkelig anbefale dette hotellet. Du kan også stoppe innom for en saftig hamburger eller et par friske drinker i restauranten.

Et par dager i Chicago går raskt og er overhode ikke nok tid til å se seg rundt her. Hit må vi nok stikke innom senere en gang. I morgen går turen videre til Bethel, upstate New York. Her samlet hele 500.000 seg på Woodstock-festivalen i 1969. Lørdag er det Def Leppard som samler folk igjen. Kanskje ikke så mange som en halv millon, men jeg er sikker på at det blir en kjekk kveld og noen morsomme dager på gamle hippigrunder.

-Line

DSC01163 DSC01140 DSC01148 DSC01151 DSC01143 DSC01145 DSC01156 DSC01150 DSC01152

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *