Bethel Woods: Hippiehistorie & Gode Vibber på Bygda

Etter noen dager med astfaltstøv i Chicago, var det helt greit å sette seg i leiebilen i Albany, Upstate New York. Solen skinte, veiene var gode og Hair Nation disket opp med 80-tallets store hits på satelittradioen. Jeg syns at bilkjøring hører med for å få den skikkelige feriefølelsen. Målet med kjøreturen var Bethel. Som jeg skrev i forrige innlegg var det her den verdensberømte Woodstockfestivalen fant sted i 1969. Selv om hippiene fra -69 nå har klipt seg og i stor grad er den nye besteforeldrebevegelsen, er Bethel Woods fortsatt stolte av å kunne vise frem historien sin.

Hvis du ser på bildene under, er det ganske vanskelig å se for seg at en halv million festivalmennesker fikk plass på denne sletten. Når jeg og Raymond drar på festival har vi med oss full regndress, støvler, førstehjelpsskrin og vi legger oss gjerne inn på hotell. På Woodstock har det måtte vært myyyye Peace & Love for at festivalen gikk rundt uten noe som helst planlegging, uten noen alvorlige hendelser, uten regntøy og telt, nesten uten mat og vann… jeg tenker at dosituasjonen også var ganske spennende på den tredje dagen. På tross av dette var disse langhårede hippiene med på å skape en magisk festival som skulle vise seg å bli en veldig viktig del av musikkhistorien og et symbol for tidsepoken. Med god musikk, engasjement og positivitet kommer du langt.

DSC01174 DSC01173 DSC01199 DSC01192 DSC01172
Susan og hunden Catie stod klare til å innlosjere oss på Horse & Hounds Bed & Breakfast etter en ha kjørt mange, mange kilometer langt inn i skogen og ut på landsbygda. Her er både mennesker, hester og hunder velkommen til å feriere. Susan er en veldig koselig og gjestfri dame som på en behagelig måte deler både sin egen historie og husets historie med gjestene sine. Hun disker opp med ferske bakevarer og lekre fruktfat om morgenen, og kl 16 er det tid for High Tea med enda flere ferske kaker. Det tar bare 15 minutt å gå bort til Bethel Woods stadion som huser alle sjangre av kjente artister i løpet av året.
DSC01187

DSC01184

DSC01168

DSC01186

DSC01166

Intel(R) IPP JPEG encoder [7.1.37466] - Sep 25 2012;
Intel(R) IPP JPEG encoder [7.1.37466] – Sep 25 2012;

DSC01177

DSC01178

DSC01190

DSC01200

DSC01188

DSC01195

DSC01196
DSC03701DSC01204 DSC01205

Vi hadde satt av tre dager her, og det er jeg glad for. Foruten en super Def Leppard konsert (se forrige innlegg), fikk vi også tid til å rusle rundt i nabolaget, smake på det lokale kjøkkenet og besøke Woodstockmuseet. Susan anbefalte oss blant annet en morsom liten restaurant som heter Hennings Local , som er en liten restaurant drevet av norske Henning. Hvem kunne sett for seg en norskdrevet restaurant langt inne på den amerikanske landsbygda! God mat var det også! Woodstockmuseet var virkelig et høydepunkt. Det var utrolig bra laget til, så hvis du tenker på å kjøre rundt i dette området, kan det virkelig anbefales. Og folkens; Bethel ligger faktisk bare et par timers kjøring fra New York City! Kanskje noe å tenke på neste gang du skal over dammen på storbytur?

Etter disse flotte dagene i Bethel satte vi oss i leiebilen og cruset videre til nok en bitteliten plass; Glendorn i Pennsylvania. Mer om denne vakre plassen i neste innlegg.

-Line

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *