Mystiske & Unike opplevelser i Glendorn / Pennsylvania

Heisann du!

Nå følte jeg det var på tide med en liten oppdatering igjen. Vi har vært på farta i fire uker nå, og det har vært fire fantastiske uker som har gjort oss et tonn rikere på opplevelser. Det fineste med å besøke Bethel , var å oppleve noe “ekte” igjen etter mange dager på ferieresorter og i storbyer. Da de tre dagene i Bethel var over, var det derfor fint å vite at vi fortsatt hadde noen dager igjen ute i skogen.

Fem timer i bil, i nordvestlig retning mot staten Pennsylvania, ligger The Lodge at Glendorn. Plassen er så liten at til og med GPS’en vår hadde vansker med å lokalisere plassen. Så hvordan i alle dager fant vi denne lodgen? I tidligere innlegg har jeg flere ganger nevnt at vi har prøvd ulike steder som hører inn under  Relais & Chateaux. Dette er en samling unike steder rundt i verden som vektlegger nettopp det unike i både beliggenhet, mat og service. Det er ikke typiske resorter eller hotell, men heller mindre enheter med færre gjester. I beskrivelsen av lodgen står det at du føler at du reiser tilbake i tid når du er gjest her, og det passer veldig godt. Noen eller noe fra en svunnen tid ser ut til å fortsatt ville følge med på gjestene også.. mer om det senere.

Vi kjørte frem til porten, og da trodde vi at vi var fremme. Men neida. Det var fortsatt mange kilometer kjøring til lengre inn i skogen. Denne eiendommen er rett og slett enorm!

DSC01213 DSC01210 DSC01222 DSC01228 DSC01229

IMG_2681

IMG_2694

IMG_2677

IMG_2686

Litt historie: Lodgen ble satt opp i 1927 av Glendorn-familien som da hadde tjent seg rike på olje, og som ønsket å bygge en ferieplass der de kunne samle hele familien sin. Etter mange år med hyggelige familieminner åpnet de lodgen for gjester i 1995. I 2009 ble eiendommen lagt ut for salg, og den ble da kjøpt opp av en ny familie som har investert mye i bevaring og oppgradering. Så og si alt av inventar er originalt, og du får virkelig “hyttefølelsen” her. Du kan velge om du vil bo i selve hovedhuset, eller om du vil ha en egen liten hytte. Vi valgte det siste.

Selv om en del av byggene trenger en liten oppgradering, veier omgivelsene og matopplevelsene opp for det. Dette er virkelig en idyllisk plass. Kjøkkenet er også helt fabelaktig! Jøye meg hvor mye god mat vi spiste. Alt fra bison til sjokoladesuppe.

Tilbake til den litt mystiske episoden… Det var morgen, og solen begynte så vidt å skinne inn gjennom de tunge gardinene inne i hytte vår. Vi hadde ringt ned til hovedhuset og spurt om vi kunne få servert frokost i hytten. Egg og bacon ble levert kort tid etterpå, og vi spiste og drakk kaffe mens vi sakte, men sikkert våknet til. Da vi var ferdige å spise, tuslet jeg inn på badet, mens Raymond la seg i sengen igjen (typisk han  hehe)… mens jeg står å pusser tennene hører jeg Raymond spørre: “Line, så du han lille gutten som kom inn døra?”. Jeg var jo på badet, så jeg hadde ikke sett noe. Ramond hadde derimot sett opp mot døra da den ble åpnet, solen lyste opp rommet, og gutten stod rett innenfor døren. Raymond trodde det var en av gjestene som hadde gått inn på feil hytte, så han reiste seg opp fra sengen. Da var det ingen gutt der mer. Vi tenkte egentlig ikke så mye mer på det før vi skulle sjekke ut. Da spurte vi jenten i resepsjonen om  noen av gjesten hadde med seg barn. Hun sjekket reservasjonssystemet, og kunne bekrefte at det ikke hadde vært noen barn innlosjert. Ingen av de ansatte hadde hatt med seg barna sine heller…

Mye historie i vegger og tak her altså 🙂

Hvis du vil oppleve noe helt utenom det vanlige, så vil jeg virkelig anbefale å sjekke ut Relais & Chataeaux. Her vil du garantert få unike opplevelser – og da tenker jeg ikke bare på historien over altså.

Nå er vi i Jackson Hole cirka to tusen meter over havet. I morgen skal vi på utflukt ut til Yellow Stone National Park. Det blir kult!

-Line

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *