Yellowstone / Wyoming: Høy WOW-faktor!

Hei fans! Her kommer vakre bilder fra en av de fineste plassene vi har besøkt noen gang. I mange år har vi hatt lyst til å reise til Yellowstone nasjonalpark i Wyoming, og vi har til og med sett timesvis med dvd-opptak herfra. Vi fløy fra Buffalo, via Denver til Jackson Hole. Ja, dette er en skikkelig turistmaskin både sommer og vinter, men det er virkelig verd besøket.

Det første som møter deg når du lander er utsikten til The Rocky Mountains og The Tetons som ruver over fire tusen meter over havet. Her er det tøffe værfohold, så det er kun de tøffeste dyrene som overlever her om vinteren. Skitrekkene lokker også tusenvis av skibombser verden over til stupbratte utforkjøringer i umerkede løyper på baksiden av fjellene. Vi tok skiheisen opp til det høyeste punktet, og her snudde været fra opphold til haggelstorm og tordenbyger bare på noen minutter. Vi ble faktisk værfaste der oppe i nesten to timer! Heldigvis fikk vi kjøpt både lokaløl og vafler med nutella der, så vi fikk tiden til å gå. Du bør ha med deg en solid dose respekt pluss noen kanner med bear spray når du legger ut på tur her. Både vær, vind og dyr er i aller høyeste grad til stede.

Vi hadde på forhånd meldt oss på en busstur inn til Yellowstone. Dette var en guidet heldagstur som faktisk tok så mye som fjorten timer.

DSC01268 DSC01271 DSC01275 DSC01231
Yellowstone er verdens eldste nasjonalpark.
DSC01444

DSC01290

DSC01389

DSC01397

DSC01419

DSC01301
DSC01339

DSC01312

DSC01343

DSC01335
På vei opp med skiheisen. Her ble vi altså værfaste i mange timer.  DSC01237

DSC01247

DSC01239
DSC01234

DSC01233

I løpet av de fjorten timene så vi; ULV (!), masse bison, elk (slags blanding mellom rådyr og elg), elg, pelikan, ørn og ørnereir. Mister bjørn hadde bestemt seg for å holde seg borte fra oss dessverre. Vi fikk også sett “Old Faithful” – geysir som er så pålitelig at vi med et slingringsmonn på 5-10 minutt vet når den går av, og Grand Prismatic Spring – den fargerike mineral-og bakteriedammen som er ikonisk for nasjonalparken.

En kjempeflott og lang dag var det. Det spørs nok om vi må tilbake hit en gang senere. Og da kanskje på høsten? Tenk hvor flott det er der når høstfargene kommer!

Akkurat nå er vi i Las Vegas og her skal vi være til mandag. Dette er den siste stoppen på turen vår, og nå kjenner jeg veldig på at det blir godt å komme hjem og starte på dagliglivet igjen. Og aller, aller mest gleder jeg meg til å hente Spot på hundehotellet! Vi har ringt mange ganger å forsikret oss om at han har det bra. Det virker som han har hatt det helt topp. Han har fått seg mange lekekompiser, og og han har til å med hatt dame på rommet hehe.

Håper dere har det bra der hjemme!

-Line

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *