Vrengt Papaply i Edinburgh

Skottland byr på sitt velkjente rusekevær, og mens vi går gatelangs mellom eldgamle murhus, er det mange paraplyer som går på vranga. Det er en del av sjarmen… sjarm har også de lokale, som med sin underlige engelske utale er så blide at de nesten sprudler over. Øl, whiskey, fritert mat, irrgrønn mur, sideregn, middelalderborger og gatenavn som minner om en fortid med rustningkledde krigere og storhetstid.

DSC01898 DSC01890 DSC01903 DSC01904 DSC01889

DSC01849 DSC01869 DSC01866 DSC01863 DSC01881 DSC01885 DSC01883
DSC01902
Hvis det blir for mye vind og vær, er det neppe langt til nærmeste pub. For de som er over snittet opptatt av det kulinariske er det mange hot spots å velge mellom. Vi har blant annet spist på franskinpirerte Galvin Brasserie De Luxe (Michelin Bib) og Kyloe som tilbyr god tapas og enkle retter.

For oss har det vært helt perfekt med en helgatur sammen nå før julen virkelig braker løs. Edinburgh er et godt alternativ for de som ønsker en litt annerledes julehandel og førjulstur. De fleste må mellomlande i Oslo og/eller København/London, men det er det absolutt verd. I kveld blir det mest sannsynlig middag på hotellet før vi pakker sakene og reiser til Trondheim og Sunnmøre. Spot koser seg på Standal sammen med vennene sine, og han vet nok lite om at han snart skal på en liten juleutflukt over Dovrefjell.

Ønsker dere en finfin fjerde søndag i advent. (vi er veldig bitre på at vi ikke får med oss håndballfinalen i dag… æsj…. )
-Line

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *