Jentehelg i Gdansk

Heisan dere!

Det er kjekt å reise på jentelanghelg til et nytt land, og enda bedre er det når opplevelsen faktisk overgår forventningene dine. Gdansk og Polen leverte så det holdt! Vi bodde på Hilton Gdansk som ligger flott plassert ved elven i Gamlebyen. Det er tydelig at Gdansk har blitt en favoritt blant nordmenn, og Hilton ser ut til å leve godt på nordmenn på langweekend. Det var MANGE landsmenn der i helga. Dette er et typisk Hilton-hotell i mine øyne; store rom, bra beliggenhet med en ok restaurant og spaavdeling. Hotellet bærer preg av å være noe utdatert, så en kan ikke forvente hippe rom med kul dekor her. Men du får god valuta for pengene.

Vi testet en del restauranter i løpet av helga. Under bildene er en kort beskrivelse av tre av dem som jeg virkelig kan gå god for. Kanskje får du lyst til å teste noen av dem? Det er ekstremt hyggelig priser på mat og drikke i Polen, så her kan du få en helkveld for godt under 500-lappen. Den eneste plassen vi var innom som var helt katastrofe var Hard Rock Cafe. Styr unna den hvis du ikke vil oppleve drita fulle, kranglete nordmenn. DSC02726 DSC02724 DSC02698 DSC02688
IMG_3511

IMG_3505 (2)

IMG_3510

DSC02720

IMG_3504

DSC02708 DSC02662 IMG_3527
jkjlkj
DSC02724

DSC02710

DSC02701

DSC02664

DSC02682

DSC02678

IMG_3521

DSC02703

DSC02650

Eliksir ligger 15 minutter kjøring fra Hilton, i et område du mest sannsynlig ikke tenker på hvis du ikke vet om denne restauranten. Dette kan nok best beskrives som en gastropub slash coctailbar med fokus på gode råvarer. Alle drinkene er for eksempel laget kun av naturlige og hjemmelagde ingredienser. Maten var fantastisk god og servicen helt topp. Vi spiste der på fredagskvelden, og da var det live musikk der også. Stilige lokaler og god atmosfære. Anbefales på det sterkeste – husk å reserver bord!

Goldwasser ligger på restaurantrekken ved elven i gamlebyen, og er nok en av de største turisttrekkplasterne på restaurantfronten. Her lønner det seg også å bestille bord, for her fylles det fort opp. På tross av høyt turisttrøkk og norsktalende servitører, ble jeg positivt overrasket over hvor hyggelig det var der og hvor god kvalitet det var på mat og service. Kan trygt anbefales!

Mono Kitchen ligger i hjerte av gamlebyen, og fungerer både som lunsjplass og for middag. Vi endte faktisk med å spise lunsj der både fredag og lørdag. Gode småretter med friske råvarer og faktisk noen morsomme smakskombinasjoner også.

Dette ble en meget vellykket jentehelg. Fin by, hyggelige priser, shopping, god mat, god drikke, spa og Tove fikk også skviset inn et besøkt på Lech Walesa museet. Sist men ikke minst, et meget hyggelig reisefølge! Takk for turen!
-Line

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *