Urtesalt med Påskesmak & Grytebrød med valnøtter

Tipptopptommelopp for påskelanghelg!

Det helt store påskeværet har det ikke vært, men det gjør absolutt ingenting. Når hele Oslo tar med seg pappvinen sin og reiser på hytten, er det ekstremt behagelig å være igjen i byen. I går gikk vi tur ut til Bygdøy og vi tråkket rundt i timesvis uten å møte mer enn en to-tre andre mennesker. Vanligvis er det en parade av tightsmenn, bikkjer uten bånd og joggevogner her på lørdager. Men i påska er det altså helt mutters stille – ahhhhhhh……. Spot fikk lov til å prøve seg på å gå med kløv. Se så stolt han ser ut da! Nå kan han snart bære litt for oss på fjelltur

Med masse tid på hånden har jeg også satt i gang en del prosjekt; Blant annet hjemmelaget salt med påskesmak og grytebrød med valnøtter og linfrø.

Grytebrød har jeg lagt ut oppskrift på tidligere, se HER. Det eneste jeg endret på var at jeg tilsatte 2-3 never med hakkede valnøtter, en passe mengde linfrø og to teskjeer med mitt hjemmelagede urtesalt.  Nydelig!

Urtesaltet lagde jeg to ulike varianter av. Den ene var påskeinspirert der jeg brukte fersk rosmarin, revet appelsinskall og spisskummin. Det andre er mer Thai-inspirert med smak av fersk koriander, korianderfrø og revet skall av lime. Hvis du bruker ferske urter kjører du urter sammen med litt salt i en blender til det er pulverisert. Bruker du tørkede krydder klarer du deg fint med en morter. Jeg liker å bruke havsalt (Maldon) slik at du får de store, gode flakene i blandingen. Jeg moser litt havsalt sammen med urtene i morteren eller blenderen først, så blander jeg dette ut med ønsket mengde hele flak av havsalt etterpå. Hvis du bruker ferske urter bør blandingen tørke på bakepapir over natten før du tar det over på glass.

Nystekt gytebrød med godt smør og et dryss med urtesalt er helt fantastisk! Nå i påska har vi også drysset litt urtesalt på de bløtkokte eggene til frokost – må prøves! Urtesaltet kan også være veldig koselige vertinnegaver.

Her er noen påskesnaps: Fortsatt god påske alle sammen!

-Line

DSC02852 DSC02884 DSC02813 DSC02881 DSC02904 DSC02840 DSC02838 DSC02833 DSC02895 DSC02825 DSC02869 DSC02860 DSC02857 DSC02766

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *