Det er i GjørmeElvbakke det går Oppover

Download Festival 2016: Eller Downpoor Festival som Iron Maidon døpte deg….Du var gjørmete og grisete, men samtidig så oppfriskende og sjarmerende. 

Gjørmeelven ble født allerede første festivaldag. Vi hadde så vidt rukket å komme oss ut på festivalområdet før alle sluser åpnet seg, og Donnington Park ble erklært katastrofeområde. “Skal vi gidde å ta med oss regnsbuksen inn?”. Takk og lov for at vi tok med fullt regnsett fra Bergans! Det var så ille at regnjakken til Raymond faktisk gikk lekk. Det var mange som kjørte barings og joggesko. Si meg; Er det bare vi gamlisene som sjekker værmeldingen?

Så stod vi der da, utenfor Mohito-vognen (du må tenke nøye gjennom hva du drikker på festival slik at du slipper unna med kun et par dobesøk), og vegret oss for å løfte drikkearmen i fare for at Nottinghams syndeflod skulle fylle hele regndressen. Det var i grunnen bare å la det stå til, for ganske snart var det duket for årets første festivalkonsert med Baby Metal. Etter det gikk det slag i slag, og vi så mange band vi ikke hadde sett før, både på hovedscenen og den mindre Maverick scenen. The Wildhearts var ett av høydepunktene på fredag.

Lørdag valgte solen å titte innom, og da ble det godstemning med flere voksendrinker i de nyinnkjøpte campingstolene våre. Black Sabbath og Shvpes var høydepunktene, men det skal ikke stikkes under en stol at det hjalp veldig på med noen solstråler også!

Søndag var en tung dag, Tredagersfestivaler er for hardhauser. Regnet bøttet ned fra morgenen av, beina var stokk støle etter all ståingen, så motivasjonen i å gå ut lå i stor grad i det at det var ekstremt kjedelig å ligge inne i et bøttekott inne i en exibition hall. I det minste var vi tørre, hadde tilgang på do og toalett innendørs og vi hadde mulighet til å ta tørkepauser underveis i dagen. Når gamliser skal på festival må det planlegges! Det ble til slutt en solid avslutning på festivalen, og søndagsens høydepunkt var Disturbed og Iron Maidon.

Nå legges antibac og støvler på hylla for en stund. Jeg trenger en god stund på å jobbe opp motivasjonen for en lignende utflukt igjen. Musikk er nok i mange tilfeller aller best på konsert, men en skal ikke kjimse av festivalfølelsen heller. Jeg trengte i hvert fall å gjøre noe annerledes igjen, føle litt på at en fortsatt er relativt ung til sinns, og dele gode musikkminner med folk som er totalt ulik meg selv. I den verdenen vi lever i nå, tror jeg alle har godt av det!

Takk for meg Download! Until next time…. -skal jeg nyte vestlige goder som vanntoalett uten kø og tørr asfalt. Det er i gjørmeelvbakke det går oppover!

-Line IMG_3880 IMG_3842 IMG_3832 IMG_3823IMG_3843IMG_3853IMG_3846

IMG_3835

IMG_3825

IMG_3852

IMG_3866

IMG_3885IMG_3870IMG_3830IMG_3837

IMG_3840

IMG_3819IMG_3824IMG_3882

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *