New York- Central Park, Keens & Museum

God kveld der hjemme!

Siden sist har vi krysset av noen nye punkt på minnelisten vår, og NY bucket listen har blitt litt kortere. Været har vært veldig variert mens vi har vært her, så vi har prøvd å time det slik at vi har vært innendørs når det har vært grått og regn, og vi har ruslet rundt i byen når det har vært sol. Det har svinget fra minus åtte grader til pluss 12!

På søndag tok vi turen innom American Museum of Natural History, der høydepunktene var de svære dinosaursskjellettene og et veldig stilig videoshow på Planeterium. Sistnevnte var noe av det kuleste jeg har sett når det kommer til 3D videoer av romfart og verdensrommet, og det sier litt, for vi er litt nerder når det kommer til slikt. Museumet i seg selv er gigantisk, og skal du gjennom alle etagene må du sette av en hel dag. Plukk deg ut noen ting du har lyst til å se, og sett av 2-3 timer -det er mitt tips! Litt kø var det også.

I går dukket solen opp igjen, og da brukte vi formiddagen til litt shopping og byrusling, mens kvelden var satt av til en bedre middag på legendariske Keens. Dette er en av de eldste steakhousene i New York, og hvis du er slik som meg, som elsker tungt skinninteriør og skjeve gulv når du skal spise biff, da har du kommet til riktig plass. Keens har også en av verdens største samlinger av piper! Pipene henger i takene, på veggene, ja overalt!

Rusletur i Central Park var en av tingene som stod høyest på min ønskeliste da vi reiste hit. I dag viste været seg fra sin beste side, strålende sol og fire minusgrader, og da var det bare å ta på seg vinterklærne og tråkke avgårde. Jeg var så tidlig på’n at det var behaglig med folk der. Det er ganske utrolig at en by med 8 millioner innbyggere har en så flott og stor park midt i sentrum. Husrekkene som ligger langs parken på øst, vest- og nordsiden er til å dø for! Tenk å kapre en toppleilighet med stor veranda der da! Drømme drømme… folk gikk på skøyter, det ble spilt av julemusikk og det stod hot dogs stands og andre godsaker overalt. Jeg fikk faktisk skikkelig julestemning!

Under ser dere noen høydepunkt fra de siste dagene. I morgen reiser vi hjem igjen på kvelden, og da går turen rett til Standal Hundehotell for å hente Spot-gullet vårt! Det blir så koselig å se han igjen – og han har selvfølgelig fått seg en liten NY-gave som skal åpnes på julaften.

-Line

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *