Jentetur til Eventyrisen i Lom

Hei alle sammen!

Nå var det jammen meg på tide med en oppdatering igjen, og snakk om oppdatering da! I helgen var jeg, Elisabeth, Tove og Heidi på jentetur i sjølvaste Lom. I tradisjon tro begynte vi å planlegge den årlige jenteturen for et års tid siden, og etter litt frem og tilbake, landet vi på at vi skulle være litt vågale og sjekke mulighetene for en skikkelig fjelltur. Lom ble ganske raskt et perfekt utgangspunkt, med beliggenhet midt i det norske fjellsmørøyet. Her er det kort vei til Norges høyeste fjelltopper og Jotunheimen nasjonalpark.

Jeg og Raymond har gode erfaringer med å leie fjellguide, og vi har ved to anledninger gått tur med guide i Whistler og i Banff (USA/Canada). Noe av det kjekkeste med å ha med egen guide, er at du føler deg trygg, du får oppleve turområder du vanligvis ikke ville besøkt, og i tillegg har du hyggelig selskap og tilgang på unik lokalkunnskap.

Da jeg bestilte hotellrom på Fossheim turisthotell, ble jeg anbefalt Iver, som driver firmaet Fyrst og Fremst. Fra planleggingsfasen og gjennom hele turen følte vi oss veldig godt tatt hånd om. Jeg anbefaler han på det sterkeste, og ta gjerne en titt på hjemmesiden hans dersom du har lyst å ha med deg guide i fjellet.

Når det gjelder hotellet, må jeg dessverre si at standarden ikke helt lever opp til forventningen og prisen. Rommene er relativt utdaterte, og maten ble heller ikke innertier. Det er litt overraskende at et hotell som er nabo til et av landets beste bakerier har så tørt brød på frokosten?! Det som trakk veldig opp var hun behjelpelige, veldig trivelige damen som jobbet i resepsjonen.

Vi starter på leirskolen på Spiterstulen. Dette utgangspunktet er kjente for sine stier opp til Galdhøpiggen og Glittertind. Været var mildt sagt regntungt da vi starter, og vi skjønte raskt at her var det bare å ta på seg fullt regnsett med det samme. Iver, og Brage (på opplæring), sorterte breutstyret og fordelte dette ut i sekkene våre. Vi måtte jo hjelpe til litt vi også!

Her er vi klare på startstreken. Foran oss ligger en god del timer med oppovertråkking, oppover moreneryggen som til slutt skulle lede opp til Eventyrisen.

Vi brukte vel drøye to timer på de fire kilometerne opp moreneryggen og til platået. Her var det bratt, og vi fikk smake på melkesyre og akutt sjokoladebehov. Vi var heite i toppen da vi var oppe på flata, og selv om det regnet ganske bra, var det helt umulig å si om det var svette eller regn som trillet nedover ansiktet. Etter en kort matpakkepause var vi giret på å komme i aktivitet igjen. Iver og Brage så hele tiden an vær og forhold. Nå stod det mellom å gå til den toppen dere ser på bildet over, eller å breklatre i Eventyrisen. Heldigvis valgte vi det siste! Dette skulle vise seg og bli en fantastisk opplevelse!

Vi starter med å ta på oss hjelm, ispigger under skoene, isøks og knipse på oss tau. Sikkerheten skal en ikke ta lett på i slike omgivelser. Iver gav oss en kort og informativ innføring i brevandring, før vi hakket oss avgårde. Og jammen meg sluttet det å regne også. Skylaget over oss lettet. Tåken lå fortsatt tjukk nedi dalen, og med isryggen som et beist foran oss ble det ble rett og slett helt magisk!  Direkte importert fra Bærum ble det også servert Prosecco på toppen. I ca 2,5 time klatret vi rundt – opp og ned og rundt de isblå blokkene. På tur ned fra isen, godslitne i beina med myserynker rundt øynene, fikk vi også lov til å ake ned snøskrentene. DET var gøy det!

 

Totalt brukte vi drøye 8 timer på hele runden, og det var akkurat så langt at vi var helt salige da vi kom tilbake til hotellet. Det var helt nydelig med en varm dusj, etterfulgt av rykende varm pizza og et par kalde pils. Snakk om friske trønderjenter!

Søndag gikk med til en lettbeint vandrerunde rundt i Lom sentrum. Stavkirken og Bakeriet på Lom er obligatorisk. Med ferske kanelboller i magen var det dags å sette kursen hjemover igjen. Dette var virkelig litt av et energipåfyll, damer! Det var også kjekt å få luftet den interne humoren litt igjen!

Dere er best! Tusen takk for turen! Hjerte-hjerte-smiilefjes! Nå kan vi begynne å planlegge neste jentetur!

-Line

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *