Rødvinstenner i Napa Valley / Meadowood

Halloen du!

Nå har vi så vidt begynt å lande litt her – og for en flott plass vi har landet på! Når en sier California, tenker nok de fleste på Los Angeles, men California er så mye mer enn det. Denne gangen valgte vi å fly til San Fransisco, for så å kjøre 2 timer nordover opp til Napa Valley. Her er så og si all dyrket mark viet til vindruer, og de familiedrevede vingårdene strekker seg milesvis innover i dalen.

Meadowood, nær byen St.Helena, byr på et massivt vinkart, nydelig mat, grantrær, palmer, vinranker og koselige små “hytter” med eget vinskap i minibaren. Liker du vin og mat, har du kommet til riktig plass.

Vi våkner, som vi alltid gjør de første dagene i uniten, før fuglene fiser, og da er det bare å ta på seg treningsklærne og ta seg en liten gå-eller joggerunde rundt i nabolaget. Det er overraskende kaldt her på morgenskvisten, så ulltrøyene har faktisk vært i bruk. Utover dagen blir det fort opp i tredve grader.

I går kjørte vi en liten tur til Rutherford Hills Vinery , der vi først smakte på et utvalg av deres rødviner, før vi tok oss en liten pinikk på piknikkområdet. Her har de tidenes fineste utsikt ut mot vinmarkene. Ingenting er som en blytung Merlot på en varm sommerdag hehe. Det skal tross alt rive litt  hårrøttene, og det er helt innafor med permanente rødvinstenner her.

jkjl


Det har vært noen nydelige dager i Napa Valley. Heldigvis har vi et par dager til her før vi fyker videre på rundturen vår. Vi må bare passe på at vi får smakt på litt mer vin før vi sier au revoir til Meadowood.

-Line

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *