Amberly Castle: rett utenfor London

Godt nyttår!

Da ble det en veldig lang bloggpause på denne kanten, men hva er vel ikke bedre enn å sparke i gang januar med et lite reiseinnlegg?

Denne gangen gikk turen over til England, nærmere bestemt Amberly Casle, ca 1, 5 time med bil fra London, Heathrow. Dette er en plass vi lenge har hatt lyst å reise til. Et eldgammelt slott (borg) fra 1500-tallet, langt ute på den engelske landsbygda, full av historie. Det har til og med et lite spøkelse – det sier i hvert fall ryktet!

Vi kom fram på tidligkvelden på mandag, og slik så slottet ut da vi kjørte opp den lange oppkjørselen.

Noen frysninger fikk jeg da vi gikk rundt i hagen i bekmørket. Under den Engelske revolusjonen var det harde kamper her, og det har nok gått med endel hoder i løpet av årene. En kan ikke la være å tenke på det når en rusler rundt her  med vinden i ansiktet og høye murvegger som raver opp mot mørket.

I går tidlig var været “britisk”. Det vil si: Regnbyger, 10 grader og sidevind. En liten tur ut ble det, men det var ekstra hyggelig å sette seg inn ved peisen og ta et glass lokaløl. Vi har ikke de store sightseeing-planene mens vi er her. Opplevelsen er i stor grad slottet i seg selv, maten og muligheten til å sitte helt i ro foran knitrende peis med en liten drink i hånda.

-Line

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *