Ei helg i New York City

Aiaiai, for en by!

Dette er vårt tredje besøk til det store eple, og vår strategi er at vi prøver å se noe nytt hver gang vi er her. Altså, litt sightseeing, men ikke for mye. For mye av den gode opplevelsen er å bare være her. Ta en øl i baren, rusle rundt i nabolaget, spise en god frokost på rommet mens en titter ned på de travle gatene… Severdighetsmessig har vi blant annet besøkt Empire State Building, Ground Zero og Battery Park.

I dag blåste det ganske heftig og det var relativt grått da vi tok heisen opp til utkikksplatået til Empire State, men i det vi kom til topps, bestemte solen seg for å kikke frem. Perfekt timing, og for en utsikt! Sightseeing i januar sørger også for at du slipper milevis med kø. Vi kjøpte billetter og var oppe i høyden noen minutter etterpå.

Ground Zero er også verd et besøk. Tenk at det snart er 17 år siden det smalt. Det er nok en hendelse de aller fleste husker og har et forhold til. En vi kom i prat med, fortalte at de kunne kjenne lukten av brent tre helt over på Jersey-siden i måneder etterpå. Der byggene engang stod, har de laget en park og et slags fossefall ned i bakken. Navnene på alle som døde er gravert inn i monumentet.

Ellers må en beregne goooooood tid når en skal farte rundt (over bakken) på Manhatten. Rushtiden på morgenen varer til ca kl 10, og så starter den igjen i 14-15 tida, litt avhengig av hvilken dag det er. Bare noen “blocks” tar en liten evighet. Da er det greit å ta livet med ro, og tenke at dette er en by du fint kan reise tilbake til mange ganger. Vi skal i hvert fall tilbake hit igjen!

-Line

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *