LONDON – Stonehenge, Mat, Shopping & Kjærleik

Hei alle sammen!

Her er noen ord og bilder fra årets jentetur til London! Vi dro fra Værnes på torsdag ettermiddag i nitrist trøndervær, og landet på Gatwick noen timer senere til finvær og 17 grader. DET kan en like!

Det var første gang jeg booket hus på Airbnb, så jeg var ganske spent på hvordan både prosessen kom til å bli, og om vi kom til å bli fornøyd med leiligheten vår i Notting Hill. Alt gikk veldig fint; Adam, nøkkelmannen vår, møtte oss i leiligheten, og vårt krypinn for helgen viste seg å være veldig bra. Airbnb frister til gjentakelse!

Notting Hill er kjent for: Fargerike hus, koselige gater, Portobello Market, Hugh Grant og bokforhandlere.

Vi fant en veldig hyggelig frokostplass 5 minutter unna der vi bodde. Den heter 202 London, og serverer veldig gode frokostretter. Det er også en klesbutikk! Det var stappfullt der alle dager, lokalfolk kom antrukket i alt fra joggeklær til designkjoler, og hunder har fri adgang. En plass etter min smak!

En kommer ikke unna at føttene får kjørt seg i London. Vi fikk relativt mange kilometer på labbene i løpet av helgen. Utepils og god mat hører selvfølgelig med. For de som er spesielt interessert i mat, og da gjerne også vegetariske alternativer, er denne byen virkelig et matmekka. Til og med lokalpuben på hjørnet hadde kjøttfrie alternativer (selv om de var tom for så og si alt på menyen, sjokkerende nok også ketchup!).

Restauranter som anbefales: Ember Yard (luksustapas) og Dirty Bones (burger & drinks).

Helgas kulturelle innslag var Stonehenge. En plass jeg lenge har hatt lyst å besøke. Den 4,500 år gamle steinsirkelen har vært kilde til mange myter og teorier opp gjennom årene. Vår audioguide (ser ut som enorme hustelefoner haha) tok oss gjennom historien, og etter ca 2 timer med forskere og historikere på øret, var vi litt klokere på hvilken betydning monumentet har hatt. Vi booket turbuss via Tripadvisor og Evan Evans Tours, halvdagstur, som i bunn og grunn tar en hel dag. Bra opplegg, og en akkurat passelig dose med historie.

Dagens høydepunkt var da Tove spurte den ene vakten om det var ølservering på turistbua. Da kalte han inn hele vaktflokken over walkie-talkien, og Tove ble spurt om hun hadde et lite alkoholproblem, noe hun selvfølgelig ikke har, men som ble veldig morsomt for meg og Elisabeth som stod og gapskrattet bakgrunnen.

The Hummingburd Bakery hadde nydelige muffins & kaker – også veganske!

Hugh Grant så vi fint lite av, men Notting Hill som nabolag var en suksess! Vi har vel aldri sovet så godt i London som her! Det er så utrolig stille om kveldene, og det er masse å se og oppleve. Med undergrunnen tok det bare 10-15 minutt inn til Oxford street og selve sentrum.

Takk for en superduper tur jenter! Neste gang er quatroen komplett igjen 🙂

-Line

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *