Gratulerer med 5-årsdagen, Spot Van Halen!

I dag feirer vi 5-årsdagen til vår pelskledde bestekompis!

Februar 2014 så vi et bilde på finn.no av en nydelig liten hund. “Mix eng. staff, boarder collie og terrier hann 1 år” het annonsen. Og der satt Spot – med den svarte flekken over øyet sitt og de prikkete ørene. HAN måtte bli vår! Jeg ringte til hundepensjonatet som hadde han til omplassering, sendte inn en søknad, og avtalte så og reise til vestlandet for å hente han hjem til Oslo.

I mars kjørte vi over fjellet for å møte Spot. Det ble et heftig førsteinntrykk for alle parter. Spot er en høyenergi eventyrmiks som hundepasseren kalte “champagnekorka”. Han kom sprintende ut for å møte oss, og det var kul umulig å få noe som helst kontakt med han. Da han elegant skvettet ned hele reolen inne på stua, kikket Raymond bort på meg og sa med tvil i stemmen; “er du sikker på dette her?”.. haha jeg var helt sikker på at dette skulle gå fint, så jeg fikk trumfet det gjennom.

Vi hadde bestilt en time med intro-kurs i dressur før vi skulle kjøre tilbake til Oslo. Spot var ikke i nærheten av å ha noe som helst snev av å være dressert. Han var ikke vant til å gå i bånd, han var ekstremt ivrig, og han lystret overhode ikke våre kommandoer. Hjelpe meg, dette skulle bli litt av en jobb!

Vi vet veldig lite om bakgrunnen hans, men han har nok opplevd endel ting som gjør at han lett blir skremt og stresset. Sykler, rulleski, lyskryss, gåstaver, lekeapparat, biler eller folk som stopper foran oss, katter, plystring, menn med caps, renholdere, fyrverkeri… dette er bare noe av det han HATER og blir skikkelig stresset av 🙂 Men han har blitt mye bedre på flere ting, og det å gå i bånd går veldig bra nå.

Spot har gjort at vi har lagt om hverdagen. Vi har aldri før vært så mye ute i frisk luft, og når vi stresser med jobb og annet, er han verdens beste til å få oss til å tenke på andre ting. Spot er verdens beste bestekompis, og vi er sååå glad for at vi fikk lov til å bli hundeforeldrene hans.

Det er altfor mange hunder (og katter) som ikke har et hjem. Hvis du tenker på og få deg dyr, er det fint å tenke på at en kan sjekke muligheten for å adoptere, Uansett om du adopterer eller kjøper en valp, må en sette seg godt inn i hva rasen krever. Det er ikke uten grunn at jakthunder og boarder collie-mikser er de hunderasene som oftest avlives og omplasseres. Disse hundene trenger mye mosjon – både fysisk og mental mosjon.

Tusen takk, Spot, for snart 4 år sammen med deg! Du er verdens beste raring, som elsker frukt og grønnsaker, som vekker oss i 6-tida hver morgen og som drar oss med ut på tur i all slags vær.  De siste månedene har du hatt lus, du har bæsjet ned hele stuegulvet vårt, og vi har måtte hastekjøre deg på hundevakta etter at du spiste en hel avokadostein. Du er en liten håndfull, men samtidig gir du oss uendelig med kjærlighet og latter.

I dag skal du få både gulrøtter, leverpostei og salmalaks 🙂

-Line

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *