Jul i Chicago

Om det å bære med seg gamle tradisjoner og juleminner, samtidig som en lager nye

Julen handler om tradisjoner, og for meg har tradisjonen vært at jeg har feiret jul hos mamma i julehuset på Lade. I 36 år! Raymond har feiret 38 juler sammen med familien sin i Tjørvag. Det er mange år med tradisjoner det! Og selv om vi begge har vært veldig glade i å feire jul akkurat slik, måtte det komme en jul der vi starter våre egne tradisjoner. Vi har jo faktisk aldri feiret jul sammen, på tross av 15 år som kjærester og 6 år som mann og kone. Haha, det er jo også litt spesielt, og kanskje er det da på tide å våkne opp på julaften sammen?

Når vi nå først skulle snu opp-ned på hele julefeiringen, fant vi ut at vi hadde lyst å reise utenlands. Vi brukte lang tid på å bestemme oss for hvor vi ville reise. Raymonds kriterier; det måtte innebære en lang flytur (han er langt over snittet glad i å fly). Mine kriterier; Det måtte bli til en vinterplass, og vi måtte finne et skikkelig fint hotell. Surf-surf-vips-trykk-enter-bestill: Julen skulle feires i Chicago på The Peninsula Hotel.

Friske kunsverk av noen drinker i hotellets Z-bar

Amerikanerne sparer ikke på julepynten! Jeg ble sååå glad når vi kom inn i lobbyen og så at alle krinker og kroker var dekorert i granbar, rødt og gull. Gigantiske jueltrær, julekranser, nisselandsbyer, nøtteknekkere og til og med en egen skøytebane for barna. Det er som å bo i “Hjemme alene”.

Dette er nok et at de fineste hotellene vi har bodd på. Rommet vårt har utsikt over Michigan Avenue og The Water Tower place. Det er flere topp restauranter her, en skikkelig flott bar, bra utstyrt treningsrom, spa-avdeling og et stort basseng er plassert i 20 etage med utsikt over byen. Du også bestille opp en egen kakao- mann, eller martini-mann på hotellrommet for “freshly-made” drinks.

Og for å svare på det de aller fleste lurer på: Er det ikke trist å feire jul slik? Absolutt ikke! Julestemning er ikke noe som bare kommer, det er noe en lager selv. De 36 årene med jul på Lade tar jeg med meg i hjertet mitt. Nå skal jeg og Raymond lage vår egen jul, og da blir den litt anderledes enn det vi nordmenn tradisjonelt forbinder med julen. Så langt har vi det helt topp. Stemningsrapport fra julaften og de siste dagene her i Chicago, kommer etter hvert.

Vi ønsker vår familie, våre venner, våre kollegaer, våre ansatte og alle våre firbente venner der ute en riktig fin lille julaften og en varm og trivelig julefeiring!

-Line

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *