Gomobu Fjellstue

Litt tilfeldig og kort planlegging, men første stopp på tur sørover var et bra slumptreff. Vi leide oss en leilighet i en av de større hyttene på Gomobu Fjellstue. Gomobu ligger i Valdres, mellom Beitostølen og Fagernes, og det er massevis av fjellturmuligheter her, for de som liker det.

Som de soljegerne vi er (klimaflyktninger fra Trondheim), hadde vi timet det slik at de to overnattingene vi hadde til rådighet innebar en hel soldag på fjellet. Vi gikk en fin runde på rundt 3 timer, opp til utkikstoppen, Synet. Spot koset seg gløgg ihjel, og han stoppet opp hver 10 meter for å rulle seg i lyngen. Vi fikk følge med en svær kuflokk på vei ned, og etter litt kaving i buskaset for å prøve å unngå full krig mellom Spot og kyr, kom vi oss inn på stien igjen. Det viste seg at Spot er overraskende vennlig innstilt til kyr, så dette gikk smertefritt.

Vi hadde fullt utstyrt kjøkken på hytta, så på kvelden ble det taco og et par kalde pils på terrassen. Flott plass, kanskje litt stivt priset (1600,- natta), og det var ikke oppgitt på Expedia at en må betale ekstra for leie av sengetøy og vask av hytta. Det var to soverom på hytta, så er en flere par eller familie, er ikke døgnprisen så ille.

Etter Gomobu gikk turen videre til Refsnes Gods på Jeløya. Mer om det etter hvert!

-Line

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *